אודות

ים חוף רוזן מהנדסים יועצים להנדסה חופית, נמלית, ימית וסביבתית מנוהלת ובבעלות אינג' סרג'יו דב רוזן, מהנדס רשום ורשוי, בעל ניסיון מקצועי עשיר ומוכח, שנצבר בלמעלה מחמישים שנות פעילות, בנושאים של הנדסה חופית, הנדסה נמלית, הנדסה ימית והנדסה סביבתית הידרוטכנית, בארץ ובחו"ל.
בין נובמבר 2005 עד יוני 2018 הוא שימש גם כ- TNC (איש הקשר הישראלי – tsunami national contact) לקבוצת התאום הבין ממשלתית להקמת והפעלת מערכת התרעה מוקדמת מצונאמי בצפון מזרח האטלנטי, בים התיכון ובימים המקשרים   (ICG/NEAMTWS) בחסות הועדה הבין ממשלתית לאוקיאנוגרפיה (IOC) של UNESCO. הוא מילא מאז 2006 תפקידי יו"ר משותף וגם יו"ר (2015-2016) ובנובמבר 2017 נבחר שוב, לשנתיים נוספות, לתפקיד יו"ר משותף של קבוצת העבודה 3 של ICG/NEAMTWS, לאיסוף ושיתוף נתוני מפלס הים, כולל ציוד ניטור גלי צונאמי בים העמוק. בשבע השנים האחרונות הוא משמש גם כחבר בוועדת ההיגוי (Steering Committee) של ICG/NEAMTWS שפעילותה מוצגת בקישור זה. ב-2016 רוזן גם השתתף כחבר בצוות מומחים בינלאומי להסמכת ספקים להתרעות צונאמי (TSP-Tsunami Service Provider) בצרפת (CENALT) ובאיטליה (INGV) עבור NEAMTWS.
אינג' רוזן הוא בעל תואר B.Sc (מ-1971) ו- M.Sc (מ-1981) בהנדסה אזרחית בתחום הידרוטכניקה והנדסת סביבה בפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית של הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל בחיפה. בין 1991-1994 הוא גם למד ועבד לקראת תואר Ph.D, אך הפסיק מסיבות אישיות בשלב כתיבת התיזה, לאחר שכבר עבר בהצלחה את בחינת המועמדות.
אינג' רוזן הוא מהנדס אזרחי רשום ורשוי, חבר לשכת המהנדסים והאדריכלים בישראל, חבר באיגוד המהנדסים לבניה ולתשתיות וכן חבר במספר אגודות מקצועיות, ביניהן בארגון PIANC (האיגוד העולמי לתשתיות תובלה במים) ואגודת המהנדסים האזרחיים האמריקאים Life Member) ASCE).
מר רוזן מדבר, קורא וכותב שוטף בשפות רומנית, אנגלית ועברית, ובעל ידע סביר בשפות צרפתית, גרמנית ורוסית.

במהלך השנים הנ"ל מר רוזן מילא תפקידים מקצועיים שונים, החל כעוזר מחקר במוסד הטכניון למחקר ופיתוח משנת 1970 עד סיום לימודיו לתואר הראשון ב-1971, מהנדס מחקר במחקרים במודלים פיזיים של פרויקט פיתוח חוף אתרים עם שוברי הגלים המנותקים ופרויקט מארינה סיטי ושדה תעופה ימי (1971-1975), המשך בניהול מחקר הסעירות לתכנון רציף 9 בנמל אשדוד והרחבת מסוף הפוספטים, במכון הדני להידרוליקה בדנמרק (עבור רשות הנמלים לישראל, חברת נמלי ישראל כיום).

עם חזרתו ארצה וקליטתו כמהנדס מחקר בכיר במכון הישראלי לחקר הנדסה ימית (CAMERI) בטכניון, ניהול וביצוע מחקרי הסעירות לבחינת חלופות להקמת מזח לפריקת פחם בחדרה תוך שימוש בדגמים מוקטנים בקנ"מ לפי חוק Froude של אוניות צובר על מערכות הרתיקה והפגושים שלהן והדמיית גלי ים אקראי עבור חברת החשמל לישראל (1977-1980) שקבע את הייתכנות ההנדסית ואת זמינות זמן פריקה של אוניות צובר עם פחם מעל 85% בשנה ממוצעת והביא לאישור בניית מזח פריקת הפחם בחדרה, ראשון מסוגו בעולם לפריקת פחם בים הפתוח ללא שובר גלים מגן.

ב-1980 התמנה למהנדס הראשי של CAMERI והמשיך בביצוע מחקרים במודלים דו ותלת ממדיים לסעירות ויציבות של שוברי הגלים ורציפי נמל אשדוד הישן והמורחב (כיום נמל היובל), כולל הצעת פתרון חסכוני לתיקון הנזק ביחידות השריון (טטראפודים) של שובר הגלים הראשי הישן של נמל אשדוד שלמעלה מ-50% מהם נשברו ע"י פעולות הגלים (שריון אבן טבעית בעלות של כ-30 מיליון $ במקום פתרון קונבנציונלי של כ-150 מיליון $), מחקרי סעירות להקמת נמל ב' לחיל הים באשקלון (שלא נבנה בסופו של דבר עקב בעיות תקצוב), מחקרים לגבי תכנון גופים מטובעים עבור רפא"ל והתעשייה האווירית, חקירת ההתפתחות של הקניון התת-ימי מול בריכת ההשקטה של תחנת הכח רוטנברג והצעת הפתרון לתיקון זול של שובר הגלים שניזוק עקב התפתחות הקניון והיווצרות מיקוד והגדלת גובה הגלים על ידו לחברת החשמל, מדידות וניתוח הנתונים של גלים וזרמים בחוף הישראלי בחדרה, חיפה ואשדוד.

החל מ-1990 מר רוזן עבר לעבוד כחוקר במכון הלאומי לאוקיאנוגרפיה בחיפה של חקר ימים ואגמים לישראל (חיא"ל). שם עסק במחלקה לגיאולוגיה ימית תחילה ביעוץ בנושאי תהליכים חופיים עבור אגף תכנון של המשרד להגנת הסביבה בנושאי הקמת מעגנות בחופי ישראל ובמיוחד מרינה חיפה וכן בביצוע מדידות ועיבוד נתוני גלים כיווניים לאפיון המשטר הסדימנטולוגי בחופי ישראל וכן השתתף במחקר התלת-לאומי ישראלי-מצרי-אמריקאי לחקר הסעת הסדימנטים בתא החופי של הנילוס (הראשון לאחר הסכם השלום עם מצרים).

במקביל התחיל לימודי דוקטורט בטכניון בנושא של חיזוי מפלסי ים באמצעות ניתוח פראקטלי של סדרות זמן יחסית קצרות והחל לקדם הקמת מערכת מתקדמת לניטור מפלס הים בקצה מזח הפחם בחדרה, כדי לברר האם גם בישראל יש עלייה של מפלס הים בהשפעת תופעה החממה. לאחר בחירת ציוד המדידה ותכנון מתקן תת ימי לחיבורו על כלונס דולפין הרתיקה המערבי של מזח פריקת הפחם בחדרה (שלא זז ממקומו מאז חובר בדצמבר 1991) , מר רוזן החל בהפעלת תחנת הניטור הראשונה במזרח הים התיכון של מפלס הים כולל פיתוח תוכנה ייחודית לניטור בזמן קרוב לאמת של מפלס הים ופרמטרים מטאו-ימיים נוספים כגון גלים, זרמים, לחץ אטמוספרי, טמפרטורת מי הים כדי להגיע לרזולוציה טובה מ-1 מ"מ של ניטור השינויים במפלס הים לאורך הזמן.

ב-1994 תחנת הניטור שהקים בחדרה הוכרה ע"י תכנית הניטור של מפלס הים העולמי GLOSS של UNESCO כתחנה ראשית מס' 80 ברשת זאת.

בסוף 1993 במקביל לפעילותו המדעית בחיא"ל הוא הקים את חברת ים-חוף-רוזן בע"מ שהחלה בפעילות הנדסית בהשתתפות בשותפות עם חברות קרבן הנדסה בע"מ ובלוך סוקל מהנדסים בע"מ וחברות זרות במכרזי תכנון הפיתוח של נמלי חיפה ואשדוד של רשות הנמלים (שלא זכו בהם). בהמשך ים חוף רוזן ביצע מחקר עבור מקורות חברת המים לישראל לאיתור מקומות להצבת מתקני התפלה באזור מחיפה צפונה והמליצה על האתר שמצפון לעכו שכיום מיועד להקמת מתקן התפלה. בהמשך ביצע עבור מקורות תכנון של החלק הימי של מתקן יניקה והצנרת הימית למתקן ההתפלה באילת.

במקביל בחיא"ל (1996-2000) התמנה ופעל כאחראי על המחקרים סדימנטולוגיים סביבתיים של הפרויקט הדו-לאומי ישראלי-הולנדי לבחינת ייתכנות הקמת איים מלאכותיים בחוף הישראלי מצד ישראל כולל פיקוח על ביצוע המחקרים במודלים סדימנטולוגיים תלת ממדיים כביכול במעבדת דלפט להידרוליקה בהולנד, ואספקת נתוני התשומה עבור הרצות המודלים, וניתוח עצמאי של הממצאים.

החל מאז 2005, בעקבות אירוע הצונאמי באוקיאנוס ההודי, התברר בבדיקה של הועדה הבין-ממשלתית לאוקיאנוגרפיה (IOC) של UNESCO כי הים התיכון נמצא במקום שני בעולם מבחינת מספר אירועי הצונאמי שהתרחשו באלפיים השנים האחרונות. עקב כך הוקמה קבוצת תאום בין-ממשלתית להקמת מערכת התרעה מצונאמי (NEAMTWS) ורוזן החל לפעול בה כנציג ישראל, והמשיך פעילותו בה עד היום. עד 2016, לאחר יציאתו לגמלאות, שימש גם כראש משלחת ישראל לקבוצת התאום הבין ממשלתית, ומאז יציאתו לגמלאות מחקר ימים ואגמים לישראל ב-2014, פועל בה מטעם רשות חירום לאומית במשרד הביטחון.

בנוסף, מאז 2008 ניהל ביצוע החלקים הימיים של תסקירי ההשפעה על הסביבה להרחבת נמל חיפה (העמקת תעלת הגישה ופיתוח נמל המפרץ) וכן מחקרים לחברת החשמל, לחברת נובל אנרג'י ועוד.

בסוף יולי 2014, לאחר 25 שנות פעילות במכון הלאומי לאוקיינוגרפיה של חקר ימים ואגמים לישראל (חיא"ל), מהן 13 האחרונות כמדען בכיר ומנהל המחלקה לגיאולוגיה ימית ותהליכים חופיים, מר סרג'יו דב רוזן יצא לגמלאות.

מאז ממשיך בפעילות ייעוץ, תכנון ופיקוח בתחום הנדסה חופית, נמלית, ימית וסביבתית בארץ ובחו"ל.   מר רוזן ישמח להעניק את שירותיו המקצועיים, כמו גם להיעזר בקשריו המקיפים בעולם עם חברות מחקר, תכנון וביצוע על מנת לאפשר גם לכם לקבל פתרון מקצועי יעיל וחסכוני לנושאים שלכם, כפי שעשה ועושה זאת לגופים ממלכתיים וחברות פרטיות רבות.

יצויין כי חלק מביצוע המשימות, המחייב טיפול בנושאים בין-תחומיים נעשה תוך שיתוף פעולה או היעזרות במומחים בתחומים נושקים כגון ביולוגיה ימית, אדריכלות ימית, ניתוב ימי, הנדסת קרקע וביסוס, אדריכלות ועוד.

לקבלת דפי מידע תמציתי להורדה בקובץ PDF, הקלק על ים חוף רוזן מהנדסים יועצים

Comments are closed.