המידע להלן כולל פוסטים ישנים, מידע וחומרים נוספים רלוונטיים
-
מידע חדש ומאוד מדאיג על מצב הסביבה עקב קצב שינוי האקלים בעולם, שמשפיע גם על ישראל
לאחרונה התפרסם מידע לגבי אומדנים מדאיגים ממודלי אקלים על קצב מוגבר של התחממות האטמוספירה של בין 3 עד 5 מעלות ל-2100, כפליים ויותר ממה שנקבע כבול עליון בוועידת פריז בשנה שעברה בקישור זה וכן בקישור זה. כמו כן, מסתבר שאחד הקרחונים הענקיים ביותר באנטרקטיקה שהתנתק ב2017 בדרכו לים הפתוח על פי מקור זה וכן שמחקר חדש גילה האצה של מהירות הזרמים באוקיאנוסים, עקב עליית מהירויות הרוחות על פי המידע בקישור זה.
-
פורסם דוח חדש של הפאנל הבין ממשלתי על שינוי האקלים על מצב האוקיאנוסים והסביבה הקפואה וצפי למצבם בעתיד Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate
היום 25/09/2019 IPCC פרסם דוח חדש שמנתח מצב האוקיאנוסים והקריאוספירה כיום ובעתיד כולל אומדנים של עליית מפלס הים ושכיחות אירועי קיצון של הצפות. כאן הקישור הן לסיכום הדוח וגם לדוח המלא
-
מדיניות חדשה להיערכות להשפעות שינוי האקלים (עליית מפלס הים והצפות) של עיריית ניו יורק סיטי בדו"ח חדש New York City Panel on Climate Change 2019 Report
- פורסם דו"ח חדש המציג המדיניות החדשה שאימצה עיריית ניו יורק להיערכות עם השפעות שינוי האקלים. סיכום המנהלים כאן והדו"ח המלא כאן.
-
מצגת להורדה של הרצאת ס' דב רוזן בכינוס ה-11 של איגוד המהנדסים לבניה ולתשתיות ב-20.11.2019 בתל אביב
- מצגת שהציג רוזן בכינוס ה-11 של איגוד המהנדסים לבניה ולתשתיות ב-20.11.2019 שכותרתה רשומה להלן ויש להקליק עליה להורדת קובץ המצגת וגם שני סרטונים נלווים: "הסיכון לצונאמי בישראל והמלצה לתכן מבנים בארץ לעמידה בצונאמי לפי תקן ASCE/SEI 7-16, סרטון 1 ו-2"
-
סרטון עם הרצאתו של פרופ' דנו רולפינק מהולנד לטובת הצלת החופים בעולם
- הרצאתו של פרופ' Dano Roelvink מאוניברסיטת האו"ם בדלפט IHE, הולנד זמינה לצפייה בקישור כאן.
-
אומדן מעודכן מדאיג של שינוי כמות הקרח באנטרקטיקה מ-1992 עד 2017
- תוצאות פרסום חדש בעיתון Nature ב-13.6.2018 של אומדן מעודכן מדאיג, של שינוי כמות הקרח באנטרקטיקה מ-1992 עד 2017, מצביעות על האצת הפשרת הקרח ואומדן תרומה עד 2100 של כ-15 ס"מ לעליית מפלס הים העולמי. ראה קישור לאתר העיתון כאן או קובץ להורדה כאן
-
כיסוי הקרח הארקטי המרבי בחורף 2017-2018 הגיעה למקום השני הנמוך ביותר ב-39 שנות המדידות מלווין כיסוי הקרח הארקטי המרבי בחורף 2017-2018 הגיעה למקום השני הנמוך ביותר ב-39 שנות המדידות מלווין
- כיסוי הקרח הארקטי המרבי שנמדד בתקופה אפריל 2017 עד מרץ 2018 היה בתאריך 17 במרץ 2018 והוא הגיעה למקום השנים האחרונות. הנמוך ביותר במהלך 39 שנות הניטור הלוויני, כשהערכי הכיסוי המרבי הנמוכים ביותר התרחשו כולן במהלך פרטים באתר NSIDC של NOAA.זה מצביע על המשך הפשרת הקרח ומגמת עליית מפלס הים העולמי.
-
הושקה מגה האניה Symphony of the Seas אניית הנוסעים הגדולה בעולם!
- במרץ 2018 נמסרה ע"י מספנות STX מצרפת, לחברת הקרוזים Royal Caribbean International מגה אניית הנוסעים Symphony of the Seas שבנייתה החלה בשנת 2015, כיום האניה הגדולה בעולם. היא כעת אחות גדולה יותר לאניה הגדולה בעולם הקודמת, מגה האניה Harmony of the Seas. מידותיה הם אורך של 362 מ', רוחב של 66 מ' וגובה של 70 מ', ובעלת מעמס של GRT 228,081 . היא שייכת לקבוצת הסיווג Oasis, קיבולה 6800 נוסעים ב-2747 חדרים צוות של מעל 2000 איש. האניה תתחיל הפלגותיה מברצלנה בים התיכון, לפני הפלגתה לקאריבים. פרטים נוספים בקישור כאן.
-
חדשות מהועדה למערכות חופיות של הארגון הגיאוגרפי הבינלאומי (CCS/IGU)
ידיעון החדשות החצי שנתי, לחודש ינואר 2018, של הועדה למערכות חופיות של הארגון הגיאוגרפי הבינלאומי (January 2018 CCS Newsletter) מונגשות בקישור זה.
-
ראיון של דב רוזן למאקו בעקבות רעידות האדמה האחרונות באזור הכנרת 9.7.2018
קראו ראיון בהתייחס לאירועי רעידות האדמה הרבות בצפון הכנרת בימים האחרונים שפורסם היום כאן. בנוסף, רצ"ב קישור של גילוי דעת שפרסמתי אתמול לעיתונות ולחברי הכנסת לגבי מוכנות העורף לרעידות אדמה כאן. כמו כן רצ"ב קישור לרעיון של פרופ' ארנון בנטור מהפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון לגבי מצב הבנייה המדאיג בארץ כאן.
-
פורסם דו"ח חדש של הארגון המטאורולוגי העולמי על מצב האקלים העולמי בשנת 2017
- עדכון על מצב האקלים העולמי בשנת 2017 פורסם באפריל 2018 ע"י ארגון המטאורולוגי העולמי. הממצאים מצביעים שוב על הקטנת שטחי הקרח בשני הקטים עם כל המשמעויות המתלוות לכך. הדו"ח זמין באתר WMO או בקישור כאן.
-
בפרמאפרוסט של חצי כדור הארץ הצפוני צבורות כמויות ענקיות של כספית
- ממצאים חדשים מראים כי בקרח-עד (permafrost) של חצי כדור הארץ הצפוני צבורות כמויות ענקיות של כספית, המצבור הכי גדול בעולם, המספיק למילוי 23 בריכות אולימפיות. הפשרת קרח-עד מעלה דאגה רבה לגבי מחזור הכספית לעת הפשרת כיפות הקרח.קראו עוד כאן וכאן.
- ספר חדש מ-NAP זמין להורדה לאחר רישום כאורח או כמשתמש קבוע : Sustaining Ocean Observations to Understand Future Changes in Earth's Climate
- הספר זמין להורדה כקובץ PDF לאחר רישום כאורח או כמשתמש קבוע על ידי הקלקה כאן.
-
ממשלת ניו זילנד פרסמה מדריך להתמודדות עם הסיכונים לחופים עקב שינויי אקלים ועליית מפלס הים
מדריך זה שפורסם בדצמבר 2017 מנחה את גופי התכנון האזוריים בניו זילנד, כיצד להסתגל ולהתאים התכנון לסיכונים החריגים לחופים, הצפויים משינויי האקלים ועליית מפלס הים. המדריך כולל הנושאים הבאים :
- מספק מידע על ההשפעות של שינויי האקלים על סיכונים לחופים, המשלב מידע עדכני ביותר והחקיקה הרלוונטית בניו זילנד, מידע מהנציבות הפרלמנטרית על איכות הסביבה של ניו זילנד שפורסם בדו"ח ב- 2015 לגבי עליית פני הים ומשוב של בעלי העניין.
- ממליץ על גישת "נתיבים" חדשה לתכנון אדפטיבי, דינמי וגמיש. זה נועד לשמש כאשר יש אי ודאות לגבי תנאים פיזיים עתידיים המשפיעים על הסביבה החופית
- מכיל קטעים חדשים על גישות משותפות לעיסוק בקהילות (שהן מרכזיות בגישת התכנון ההסתגלותי) ותפקידים ותחומי השלטון המקומי
- מתווה תהליך קבלת החלטות בן 10 שלבים שגופים אזוריים וקהילות בניו זילנד יכולים לעקוב אחריו בעת תכנון ההערכות להשפעות שינויי האקלים בהתחשב בסיכונים הצפויים לחופים.
המדריך, שניתן להורדה בהקלקה כאן, מהווה עדכון של מהדורת 2008, שהיתה יותר מדריך הנדסי. המהדורה החדשה מכילה מידע נוסף למתכננים ולמשתמשים השונים בתהליך התכנון בניו זילנד. מעניין גם עבורנו.
-
כלי חיזוי חדש למניעת הפגיעות החמורות ביותר באירועי הצפות
- מרכז המחקר המאוחד של האיחוד האירופי (JRC) פיתח כלי חיזוי חדש שיעזור לגופי החירום למנוע את
- הפגיעות החמורות ביותר באירועי הצפות. קראו על כך בקישור זה.
-
כתבה על המחסור העולמי בחול ועל שוד החולות, מצב שצפוי להחמיר בעתיד
- הנה קישור לכתבה חדשה מעיתון Independent על המחסור העולמי של חול (המתאים לבנייה ולהזנת חופים) עקב שוד חולות, מצב שצפוי להחמיר עקב שינוי האקלים והמשך שוד החולות. הכתבה שכותרה היא
- "Sand mafias and vanishing islands: How the world is dealing with the global sand shortage"
- ניתן לקרוא בקישור כאן.
-
דו"ח עדכני על המצב באזור הארקטי ועל המשך הפשרת הקרח ב-2017
- NOAA (סוכנות האוקיאנוסים והחלל של ארה"ב) פירסמה דו"ח חדש המעדכן המצב לסתיו 2017. תקראו על כך בקישור זה. הממצאים ממשיכים להיות מדאיגים.
-
פורסמו שלושה מאמרים על אפוקליפסת הקרח האורבת לאנושות עד 2100
- הנה שלושה פרסומים שפורסמו בנושא סיכון התמוססות שני קרחונים ענקיים באנטרקטיקה שחוששים שתהיה מואצת עקב התמוטטות שרשרת של מצוקי הקרחונים ויובילו לעלייה ב-3.3 מ' עד סוף 2100. המאמרים ניתנים להורדה בסדר הפוך לפרסומם כאן, כאן וכאן.
-
פורסם דו"ח חדש ע"י אונסקו : Global Ocean Science Report
- פורסם דו"ח חדש ראשון מסוגו ע"י אונסקו על מדעי הימים מסביב לעולם (מועלה ב-27.11.2017) Global Ocean Science Report-The Current Status of Ocean Science around the World ניתן להורידו כקובץ מצופף כ א ן או מהדף האינטרנטי ברזולוציה מרבית ע"י לחיצה כ א ן
-
דו"ח מדעי אמריקאי חדש על שינוי האקלים של U.S. Global Change Research Program
פורסם דו"ח מחקר מדעי מיוחד חדש על מצב שינוי האקלים העולמי עם התמקדות בהשפעות על ארה"ב. מומלץ להוריד ולקרוא, במיוחד בנושאי סערות ועליית מפלס הים, בקישור זה USGCRP, 2017: Climate Science Special Report: Fourth National Climate Assessment, Volume I (פרסום: 4 בנוב' 2017 @ 22:27)
-
חוות דעת מקצועית בנוגע למשמעויות הורדת המפלס התפעולי המזערי בכנרת
- לאור מחסור המים החמור בכנרת, שנמצאת במפלס נמוך שוב פעם, העלנו דו"ח שהכנו בשנת 2000 בנושא עבור מנהל הספנות, כיום רשות הספנות והנמלים. ניתן לקרוא \ להורידו ע"י הקלקה כאן. (פרסום: 7 בספטמבר 2017 @ 21:28)
-
האם אירועי הצפה כמו זה שנגרם ע"י "הארווי" יכולים להתרחש גם בישראל? הארווי כאן!
- בעת שהוריקן הארווי פגע במלוא עוצמתו ביוסטון, התפרסמה ב-"New York Times" כתבה שדנה בסיבות לכך שאירוע ההצפה שקרה היה החמור ביותר בהיסטוריה של ארה"ב. בין הגורמים השונים שנמנו, אחד החשובים היה נד הרוח והגלים הגבוה של כמעט 3 מ', שלא אפשר למי הגשם להתנקז לים. על גורמים נוספים פורסמה כתבה ב-"The Economist", כמו למשל יצירת משטחי אספלט ובטון אטומים שלא מאפשרים למים להתנקז למי התהום. בעיתון "The Atlantic" וכך גם ב-"Houston Chronicle", ב-"BBC News" וב-"National Geographic" שואלים מה תרומת שינוי האקלים וכיצד, ב-"Washington Post" מציינים כי זהו השיטפון השלישי עם תקופת חזרה של 500 שנה בתוך תקופה של 3 שנים, ובמאמר נוסף גם כן ב-"Washington Post" שואלים מדוע לא נחזתה מלוא עוצמת פגיעתו ובמענה מומחה נוסף מציע ב-"Pulse" הסבר לסיבות מדוע לא חזו עוצמתו של הוריקאן הרווי מבעוד מועד.
- לאור אלה, אנו כתבנו מאמר תמציתי הדן בשאלה ונותן מענה: האם צריך להיות מופתעים אם אירוע הצפות חמור עלול להגיע גם לישראל, ומה ניתן לעשות למנוע או לפחות למזער פגיעתו במידה משמעותית? (לקישור למאמר לחץ כאן). (פרסום: 1 בספטמבר 2017 @ 19:39)
- מאמר חדש להבנת אירועי מצבי מפלס ים קיצוניים Understanding extreme sea levels for broad-scale coastal impact and adaptation analysis, Article in Nature Communications July 2017 (פרסום: 29 באוגוסט 2017 @ 18:54)
- פורסם ספר חדש לרגל מלאות 10 שנים להקמת מערכת ההתרעה מצונאמי באינדונזיה – יצא לאור ספר חדש בהוצאת שלוחת המכון הגיאופיזי הגרמני בפוטסדאם GFZ ששמו
Ten Years Indonesian Tsunami Early Warning System: Experiences, Lessons Learned and Outlook
את הספר בפורמט PDF ניתן להוריד כאן (פרסום: 17 באוגוסט 2017 @ 09:11)
- כתבה חדשה ב- US News & World Report,
? Will Mother Nature Supply the Answer to the Threat of Rising Seas
(פרסום: 1 באוגוסט 2017 @ 18:50)
- כשעליית מפלס הים מגיע לביתך – דוח חדש When Rising Seas Hit Home,
- (פרסום: 1 באוגוסט 2017 @ 18:44)
-
NOAA Technical Report NOS CO-OPS 083, Jan. 2017 Global and Regional Sea Level Rise Scenarios for the United States
(פרסום: 1 באוגוסט 2017 @ 18:34)
- Ninety Years of Natural Disasters in the U.S. – New Data Set Explores 90 Years of Natural 1 באוגוסט 2017 @18:40 Disasters in the US
- NOAA Technical Report NOS CO-OPS 083, Jan. 2017 Global and Regional Sea Level 1באוגוסט 2017 @ 18:40 – Rise Scenarios for the United States
- פרסום חדש לרגל מלאות 10 שנות פעילות של מערכת ההתרעה מצונאמי NEAMTWS. לרגל מלאות עשור (2005-2015) לפעילות תכנית מערכת ההתרעה מצונאמי בחופי הים התיכון ואירופה יצא פרסום חדש של IOC/UNESCO החודש. רוזן היה בין כותבי הפרסום, כחבר ועדת ההיגוי של ICG/NEAMTWS ויו"ר קבוצת העבודה 3 לניטור משיתוף מידע על מפלס הים וציוד ניטור צונאמי בים העמוק. לקובץ של הפרסום ניתן להורדה כאן. (פרסום: 24 בפברואר 2017 @ 18:10)
- מאמר חדש על השפעת עליית מפלס הים על שינוי מיקום קו החוף. מאמר חדש של Dean ו Houston על קביעת השפעת עליית מפלס הים על מיקום קו החוף פורסם לאחרונה. לחיצה על הקישור תביא אתכם למאמר עצמו.הקישור למידע הוא לצורך לימודי פרטי בלבד .
- קרח הארקטי עלול להגיע השנה להפשרת שיא כמו ב-2012 או אף יותר The Arctic is facing a decline in sea ice that might equal the negative record of 2012
- פרסום חדש לתכנון ניהול המרחב הימי Marine Spatial Planning Quality Management System, ICES (Intl. Council for the Exploration of the Sea) Cooperative Research Report No. 327, September 2015, by Roland Cormier, Andreas Kannen, Michael Elliott and Paulette Hall
- פירסום חדש גורם הדים עקב תחזיות לייתכנות עליית מפלס הים העולמי ב-4-6 מ' עד 2100. מאמר מקיף שהתפרסם לאחרונה יוצר ויכוח ער בקהיליה המדעית עקב תחזיות של ייתכנות עליית מפלס הים העולמי הממוצע ב-4 עד 6 מ' עד סוף 2100. ראו להלן באנגלית כולל קישור ע"י הקלקה להורדת המאמר. מומלץ לקרוא גם התגובות של מדענים רבים לאומדנים.Ice melt, sea level rise and superstorms: evidence from paleoclimate data, climate modeling, and modern observations that 2 ºC global warming is highly dangerous by Hansen et al., July 2015.
- האוניברסיטה של האיים הבלאריים בפלמה דה מיורקה אירחה בין 10 עד 12 ביוני 2015 כינוס בינלאומי על שינויים עולמיים ואזוריים של מפלס הים ועלייתו Workshop on global and regional sea level variability and change וגם ס' דב רוזן משתתף בו. כעת פורסמו קבצי המצגות שמחבריהן הסכימו לשתף כאן ולקובץ התקצירים לחץ כאן
- פורסמה תכנית ההרצאות והפוסטרים בכינוסCOPRI Coastal Structures & Solutions to Coastal Disasters Joint Conference, Boston, Massachusetts, USA, September 9-11, 2015. אני שמח לברך שני ידידי שיקבלו פרסי הכרה בינלאומיים בכינוס, פרופ' מרסל סטיבה מאוניברסיטת דלפט, שותף במחקר הדו-לאומי לבחינת ייתכות הקמת איים מלאכותיים בישראל, ופרופ' קוסטס סינולקיס כיום המנהל המדעי של המכון היווני לחקר ימי ואחד מנציגי יוון בקבוצת התאום הבין ממשלתי למערכת ההתרעה מוקדמת מצונאמי שבחסות IOC/UNESCO. להצגת תכנית ההרצאות והפוסטרים לחצו כאן. להורדת התכנית ישירות אפשרי כאן.
- פרס המאמר הטוב ביותר של COPRI של אגודת המהנדסים האזרחיים האמריקאית
- The Journal of Waterway, Port, Coastal, and Ocean Engineering Editorial Board is pleased to announce that "Numerical Study of Sandbar Migration under Wave-Undertow Interaction" by Jinhai Zheng, Chi Zhang, Zeki Demirbilek, and Lihwa Lin, published in the March 2014 issue (Vol. 140, No. 2 , pp. 146-159), has been chosen as the 2014 Best Paper. The paper is freely available for one year from the ASCE Library (you must be logged in to download) or here
- Suez Canal Announces August Opening רשות תעלת סואץ הודיעה על פתיחת התעלה הכפולה (בחלקה המרכזי בלבד) בחודש אוגוסט 2015. פתיחת התעלה הכפולה, צפוי להמליח עוד יותר את מי הים שזורמים מים סוף לים התיכון דרך האגמים המרים ומהווים הנהר הגדול ביותר הזורם לים התיכון, כי אותה כמות מים תחשף לשטחים כפולים של מלח בקרקעית התעלות.
- הושלמה בנייתה ומסירתה של אניית המכולות הגדולה ביותר שנבנתה בסין עד היום ( 18,000 יחידות מכולה)
- תכנית רעיונית מדאיגה לסכור את הים התיכון למניעת עליית מפלס הים – קישורים לכתבות בעיתון "זווית סוכנות ידיעות למדע ולסביבה" וב"וואלה" בעקבות מידע שהעביר רוזן לציבור בארץ לגבי תכניות לסכירת גיברלטר ובאב אל מנדב ולאחרונה גם את הכניסות לתעלת סואץ כדי למנוע עליית מפלס הים בהם. כמו כן קישור למאמר שפרסם יזם הפרויקטים "מגן הים התיכון" ומגן הים האדום" החודש.
- Workshop on global and regional sea level variability and change האוניברסיטה של האיים הבלאריים בפלמה דה מיורקה אירחה בין 10 עד 12 ביוני 2015 כינוס בינלאומי על שינויים עולמיים ואזוריים של מפלס הים ועלייתו וגם ס' דב רוזן משתתף בו. לקובץ התקצירים לחץ כאן ולקבצי המצגות שמחבריהן הסכימו לשתף לחץ כאן
- הוגש דו"ח בדיקת הייתכנות של בניית תעלת ניקראגואה:
- A highly-anticipated feasibility study of the proposed US$50 billion Nicaragua Canal project has been delivered, with the results of the scheme intended to provide the Nicaraguan government and canal developers HKND with guidance on how to proceed, according to Reuters.
- חדש – עובדים על פיתוח שובר גלים למיגון מצונאמי (ביפן) ומערכת הובלת מטענים כבדים למרחקים ארוכים בצנרת תת קרקעית (בארה"ב) : ביפן שוקדים על פיתוח שובר גלים למיגון מפני צונאמי ו\או נד רוח (מתוך ירחון הנדסה אזרחית לחודש יוני של ASCE, עמ' 45 ו-46) ולעומת זאת בארה"ב חוקרים פיתוח העברת מטענים כבדים במערכת צנרת תת קרקעית בתוך מיכלים גליליים בלחץ פנאומטי כפתרון לעומס תעבורת משאיות בכבישים בין עירוניים (עמ' 46 ו-47).
- סימפוזיון בינלאומי בנושא תכנון המרחב הימי באוקטובר בארה"ב 2015 International Marine Spatial Planning Symposium: Sharing Practical Solutions 14th Annual Ronald C. Baird Sea Grant Science Symposium, URI Graduate School of Oceanography, Narragansett, RI October 6, 2015
- ים חוף רוזן מהנדסים יועצים נכללה בקטלוג נותני השרותים לחברות הגז ודלק שהוצג בכנס OTC2015 בהיוסטון, ארה"ב. לחצו להגעה לקישור לקטלוג שהכין מכון היצוא שכולל גם אותנו
-
פרסום חדש של אגודת המהנדסים האזרחיים האמריקאית ASCE שכותרתו היא: Adapting Infrastructure and Civil Engineering Practice to a Changing Climate. June 2015, with link for direct download
-
דו"ח חדש על ניהול הגנת החופים והתמודדות עם שינוי האקלים במאה ה-21 בקליפורניה
- כריית חול ימי בישראל – תמונת מצב, השלכות סביבתיות והמלצות ועדת מומחים – מרץ 2015 – שני החלקים הראשונים של הדו"ח המלא של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
- א. כריית חול ימי בישראל תמונת מצב השלכות סביבתיות והמלצות – מסמך מסכם
- ב. מסמך רקע השפעות סביבתיות של כריית חול ימי
- ג. כריית חול ימי – מדיניות, רגולציה והיבטים כלכליים
- ד. השפעת כריית חול על אורגניזמים
- ה. השפעות כריית חול ימי על רמות טרופיות, בתי גידול ומערכות אקולוגיות
- ו. פערי ידע משמעותיים לקבלת החלטות מושכלת בנושא כריית חול ימי
-
Dutch Sea Level Rise Expert: MIAMI will be "THE NEW ATLANTIS," – A CITY IN THE SEA
- ICCE 2016 – הכנס הנינלאומי ה-35 להנדסה חופית שאמור היה להתקיים באיסטנבול בין 17 עד 22 ביולי 2016 בחסות ASCE, נדחה ל-17-20 בנובמבר 2016, ויתקיים באנטליה, טורקיה, אלא אם הנסיבות לא יאפשרו זאת.
- הערכות להתרעה מצונאמי בישראל המלצה למדיניות, עקרונות התרעה ומסגרת להיערכות לצונאמי בישראל, ספטמבר 2014 – דו"ח הועדה המדעית לגיבוש מדיניות ועקרונות להתרעה מוקדמת מצונאמי בישראל
- עבודת דוקטורת בנושא ההערכות לאסונות בחופי הים:
- Ewing L (2014) Community resilience to coastal disasters
- רוזן ס' ד', 2014 – מצגת לסדנת נחלים תשע"ה: מהצונאמי עד ל-"תמ"י": הערכות לקטסטרופה: צונאמי! השלכות על התשתיות הזורמות.
- רוזן ס' ד', 2014 – סיכונים לחוף הישראלי מפעילות טקטונית ומשינוי האקלים והצעה למדיניות התמודדות ואמצעים, מצגת מהכינוס השנתי ה-42 למדע וסביבה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה, 16 בספטמבר 2014, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן.
- איך להימנע מסכנות טביעה עקב זרמי פריצה: להנות מבלי להישחף – מאמר דב רוזן נובמבר 2013 בשנתון משרד הפנים ים וחופים 2014
- חזור לדף הקישורים